ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ГЕРБ: БСП лъжат за спрените европари

ГЕРБ

От ГЕРБ отрекоха твърдението на БСП, че има спрени 1,1 милиарда лева от Брюксел по Програмата за развитие на селските райони.

Управляващите дадоха извънреден брифинг в парламента в отговор на разкритието на лидера на социалистите Корнелия Нинова, че Брюксел ни спира европарите заради грешки при отчитането на обществени поръчки по селската програма и други нередности. И че парите ще се поемат от държавния бюджет, вероятно през нови заеми. Социалистите дори показаха писмото, с което се сдобили по неофициален път.

"Буди недоумение във всички хора, ангажирани в сектор „Земеделие”, изказването на Корнелия Нинова, че ЕК спира евросредствата на България. Меко казано това е една грозна лъжа и ако не беше толкова жалко, щеше да бъде смешно. Няма писма на ЕК, няма спрени средства", заяви обаче депутатката от ГЕРБ Мария Белова, член на земеделската парламентарна комисия. 

После пък сама се вкара в противоречие: "Не можем да разберем какво писмо, откъде е дошло и от коя точно комисия, защото такова писмо няма. Явно новото лице на БСП е в обучителен период по ПРСР, но категорично заявяваме, че това не бива да бъде за сметка на българското земеделие", каза по адрес на Нинова сливенската депутатка. Явно мандатът на правителството на Орешарски беше крайно недостатъчен да разберат от "БСП лява България" как се усвояват средства и кабинетът Борисов 2 го показа – 99% усвояване", прехвърли топката към предишното правителство народната избраничка от мнозинството. 

"Като човек, близък до земеделието, ще посъветвам Нинова да избягва пресконференциите от кабинети, а да се срещне с българските земеделци", каза още землячката на земеделската министърка Десислава Танева. Белова я похвали, че под нейното управление за година и половина се превърнало в приоритетен отрасъл.

Делян Добрев пък отчете, че се наблюдава напоследък една хиперактивност у Корнелия Нинова, в което нямало лошо, защото трябвало да има силна опозиция, но това било само "парата отива в свирката".

Десислава Атанасова пък се сети за една годишнина на 14 юни – две години от щурма на "белия автобус" край парламента, когато вървяха организираните протести срещу кабинета Орешарски. Съвпадението с изявлението на Нинова срещу ГЕРБ за спрените европари било или самоирония, или рядка форма на наглост, отбеляза депутатката от ГЕРБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст