ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Контактната група на РБ за кандидатурата за президент се събира в петък

Димитър Делчев

"На Изпълнителен съвет на Реформаторския блок днес обсъждахме две точки. Първата, по която и постигнахме съгласие, е за създаване на контактна група с представители от всички партии, която да обсъди профила и конкретни имена за кандидати за президент и вицепрезидент. Първото събиране на тази група ще бъде в петък."

Това каза пред журналисти след заседанието на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок Димитър Делчев, секретар на парламентарната група и шеф предизборния щаб на ДБГ.

Беше обсъдено и възстановяването на работата на предизборния щаб на РБ, който да започне подготовката за президентските избори, добави той.

На въпрос дали и кога ще има общ конгрес на РБ, Делчев каза, че са обсъдени две възможности за дата преди и след президентските избори. ДСБ искат той да бъде преди вота за държавен глава, но останалата част от блока смята, че подобен обединителен форум с важните задачи, които има да реши, трябва да се подготви внимателно и да бъде "конгрес на триумфа на РБ".

"Реформаторският блок трябва да бъде стабилизиран и да става по-силен, а пътят за това е успешно представяне на президентските избори, затова съсредоточаваме усилията си в кампанията", категоричен бе той. И обясни, че са внимателни към хора, които първо казват, че обединението е изчерпан проект, а след това уж искат съюзен конгрес. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст