ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Представят план за ремонтни дейности по критични участъци на Дунав

Лошите метеорологични условия през първите месеци на годината и замръзването на река Дунав доведоха русенското пристанище до загуба.

Изпълнителна агенция "Проучване и поддържане на р. Дунав" (ИАППД) и Речна администрация за Долен Дунав (АФДЖ) – Галац, Румъния ще представят на 22 юни проект "Техническа помощ за ревизиране и допълване на предпроектното проучване за подобряване на корабоплаването в общия българо-румънски участък на р. Дунав – FAST Danube".

Проектът "FAST DANUBE" е съфинансиран от Европейския съюз по Механизмa за свързване на Европа, като проучвателните дейности са стартирали през ноември 2014 година. В края на 2014 г. от румънска страна е обявена обществена поръчка за избор на изпълнител, който да извърши осъвременяване на проучвания, извършени в рамките на ИСПА Румъния в периода 2007-2011 г., за подобряване на условията за корабоплаване в общия българо-румънски участък. 

Въз основа на тези проучвания ще се набележат конкретни критични участъци и ще се предложат инженерни мерки, подготовката и изпълнението на които ще стартират през 2018 г. Обща стойност на проекта: 5.252 млн. евро. Бюджет на ИАППД в проекта е 30 хил. евро. Предвидено е проектът да приключи в края на 2018 г.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст