ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Антони Тренчев: Над 2 млрд. лв. са дадени за електронното управление за последните 10 години

Антони Тренчев

За последните 10 години България е дала над 2 милиарда лева за електронно управление. Това заяви депутатът от Реформаторския блок Антони Тренчев при днешното гласуването на второто четене на законопроекта за изменения и допълнения на Закона за електронното управление.

Според Тренчев промените ще се сложи край на произволното изтичането на държавни средства, като ще има регламент за това, кой носи отговорност за случващото се в електронното управление. 

Целта на промените да се подобри качеството на обслужване от страна на администрацията. По думите на депутата "за най-елементарни услуги ние продължаваме да ходим по някакви прашлясали гишета, които обикновено между 12 и 16 часа почиват, за наистина най-обикновени административни услуги, които в XIX век би трябвало да са даденост на българското общество онлайн".

От вносителите обявиха, че ние имаме в момента исторически шанс да се направи крачката към електронното управление у нас. 

Леко неориентирани, от "БСП лява България" заявиха, че ще гласуват "въздържал се" по всички текстове от Закона. Днес парламента решава, дали да създаде държавна агенция, която да се занимава с електронното управление и информационната сигурност в администрациите. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст