ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Съд за мъж с 20 присъди заради поредното извършено от него престъпление

съд свищов

Районна прокуратура – Свищов внесе в съда обвинител акт срещу 28-годишен мъж, противозаконно отнел чужд автомобил, като го повредил докато го ползва неправомерно, след което го изоставил без надзор – престъпление по чл.346 ал.2, вр. чл.346 ал.1, вр. чл.195 ал.1 т.4, вр. чл.28 ал.1 от НК.

Обвинението срещу Звезделин М. е за това, че на 25.03.2016 г. в гр.Плевен и с.Александрово общ.Свищов действайки при условията на повторност и чрез използване на техническо средство – контактен ключ за лек автомобил „Фолксваген Пасат“ противозаконно отнел чуждо моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген Пасат“ от владението на мъж от гр.Плевен без негово съгласие с намерение да го ползва, като е последвала повреда на превозното средство: счупена дръжка на предна лява врата, счупена предна броня, липсваща кора под двигателя, смачкан в средата десен праг, деформирана задна лява колонка, липсващ заден ляв тас, счупена кора на предна лява врата, липсваща дръжка на стъкло на задна врата, липсващ амортисьор на пета врата – всичко на обща стойност 324,26 лв. и автомобила е оставен без надзор в с.Александрово общ.Свищов.

На 25.03.2016 г. около 05,00 часа обвиняемият тръгнал да изпраща съпругата си, която отивала на работа. На връщане видял паркираният автомобил „Фолксваген Пасат“ и решил да влезе в него. Отворил шофьорската врата и извадил дръжката й. В колата намерил ключовете с които запалил двигателя и потеглил към с.Червена общ.Свищов, където живеел брат му. При близките си постоял малко, след което решил с автомобила да отида до Свищов. Докато минавал през с.Александрово горивото свършило и обвиняемият изоставил колата.

Звезделин М. е завършил основно и средно образование във ВУИ, където е бил настанен, заради извършени престъпления като непълнолетен. Има 77 криминалистични регистрации и 20 влезли в сила присъди, като голямата част от осъжданията са за престъпления против собствеността. Осъждан е нееднократно и за извършени престъпления по чл.346 от НК. Настоящото престъпление е извършил в срока на прекъсване на изпълнение на наказание „лишаване от свобода“ на основание чл.447 и сл. от НПК. Преведен е в Затвор-Плевен за продължаване на изтърпяване на наказание „лишаване от свобода“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Свищов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст