ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Три министерства се качват на екоавтомобили

Икономическият министър Божидар Лукарски отиде на работа със своя личен автомобил

Три министерства, една изпълнителна агенция и 22 общини ще разполагат се екологични автомобили до края на годината. Това стана ясно от думите на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.

Общо 34 електро- и 10 хибридни коли ще бъдат предоставени за административни дейности с финансовата подкрепа на Националния доверителен екофонд.

Самата Василева заяви, че след пристигането на екоавтомобила за ресорното ведомство, тя ще се придвижва с него. "Общо 44 електрически и хибридни превозни средства ще бъдат дадени. Одобрените бенефициенти са 26 на брой, а закупените екологични превозни средства ще доведат до обща полза – спестяване на 138 тона въглероден диоксид.

Сред одобрените са МОСВ, икономическото и социалното министерства, както и Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда". Одобрени бяха и проектите на 22 общини. Закупените електромобили хибридни автомобили ще се ползват в преглед на общинската пътна мрежа, текущ контрол и охрана на общинските обекти, посещение на обекти по сигнали на граждани, посещение на обекти, свързани с опазване на водните ресурси." В последното тримесечие на годината очакваме тези чисти превозни средства вече да са по улиците на България", добави Василева.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст