ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

“Анонимните” превърнаха туитър профили на „Ислямска държава“ в гей послания

Групата хактивисти „Анонимните“ атакуваха туитър профили, свързани с „Ислямска държава“. Те превърнаха акаунтите на водещи джихадисти в гей послания. 

Хакерската атака е в отговор на нападението в гей клуб в Орландо, при което загинаха 49 души. Преди да бъде убит от полицията, стрелецът декларира верността си към ИД, самата групировка също пое отговорност за касапницата.

„Ислямска държава“ е известна с хомофобските си действия, като често разпространява кадри от екзекуции на хомосексуални хора, извършени в териториите под нейно влияние.

Сега, в отговор на Орландо, „Анонимните“ са разбили десетки профили, публикувайки в тях знамена с цветовете на дъгата, гей порно и лозунги като „Аз съм гей и съм горд с това“ и „Правете любов, не война“.

Зад атаката стои основно хакер с псевдоним WauchulaGhost.

WauchulaGhost твърди, че лично е разбил/а 258 профила, а поне още петима хакери му/ѝ помагат. Часове след атаката в Орландо хакерът призова в „Туитър“ потребителите да му изпращат информация за профили, които възхваляват нападението и се закани да разбие всеки от тях. Той/тя освен това разкрива IP адресите, телефонните номера и друга информация на собствениците на такива профили на други хакери.

Пред „Нюзуик“ WauchulaGhost казва, че целта на „Анонимните“ не е да обидят мюсюлманите като цяло, а действията им са насочени срещу джихадистките екстремисти. Много от активистите на групата са мюсюлмани, допълва той/тя.

„ИД използват социалните медии като мегафон, за да разпространяват пропаганда и страх. Винаги е било наша цел да им отнемем тази възможност. Разбивайки профилите, подменяйки снимките и публикувайки съобщения от тези профили, отнемаме страха“, казва WauchulaGhost пред „Хъфингтън пост“.

View image on Twitter

 

View image on Twitter

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще гласувате на предстоящия местен вот на 29 октомври - с машина или на хартия?

Подкаст