ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Омбудсманът на Бургас с безпрецедентно писмо: дължите 47 заплати на седем работници

Левове

Бургаският клон на куриерската фирма „Стар пост“ системно не плаща месечните възнаграждения на служителите си. За случая сигнализира общественият посредник на Бургас Таню Атанасов, който днес изпрати безпрецедентно отворено писмо до управителката на „Стар пост“ ООД Десислава Вълкова. До него се стига, след като повече от месец няма никакво развитие по казуса с неплатените заплати на работниците. Нещо повече – те са репресирани и заплашвани, сочи Флагман.

През май седем служители на бургаския клон са потърсили съдействие от омбудсмана. Оказало се, че фирмата им дължи общо 47 заплати. На една от работничките не била платена и стотинка от 9 месеца, на други за по 8 или 7 месеца.

„Аз разговарях с Вас на 31 май 2016 година и Вие с изненада заявихте, че не знаете за неплатени възнаграждения, ще направите проверка и ще ми се обадите до два дни“, пише в писмото си до Десислава Вълкова Таню Атанасов и продължава в същия дух: „Минаха много повече от два дни, а обаждане от Вас не получих. Отговорихте обаче светкавично с писмени обвиняния срещу една от служителките Ви, дръзнала да потърси съдейдствие от мен. Потърпевшите подадоха колективна жалба в Инспекцията по труда. А аз се обръщам към Вас с това Отворено писмо, за да ви заявя, че Вашето поведение към тези български граждани е неморално, неприемливо и незаконно! С това си отношение Вие ги унижавате и рушите вярата на хората в справедливостта и законността“.

В различни новинарски сайтове е пълно с публикации за забавени и неплатени заплати от куриерската фирма, показа справка на Флагман.бг. Цяло чудо е как компанията продължава да си намира работници.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст