ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Папирусът за жената на Христос вероятно е фалшификат

папирус фалшив

Историкът Карън Кинг и първата жена, носителка на най-старата титла в САЩ – професор по богословие "Холис", предизвика сензация, когато представи късче папирус, в което се споменава съпруга на Исус Христос. Кинг споделя, че въпросният фрагмент вероятно е фалшификат, предаде АП. През 2012 г. Карън Кинг, професор в Харвардския богословски факултет, обяви откритието си на международен конгрес по коптология в Рим. Късчето папирус съдържа фразата "И Исус им каза: "Моята жена…", припомня БТА.

Оттогава много учени оспориха автентичността на фрагмента. Сега, в интервю за агенцията, Кинг признава, че късчето папирус вероятно е фалшификат. Тя се позовава на разследваща статия, публикувана в сайта на сп. "Атлантик" миналата седмица. Кинг казва, че е била излъгана от собственика на късчето папирус, бизнесмена от Флорида Уолтър Фриц.

Фриц отрича обвинението, че е фалшифицирал фрагмента. Карън Кинг заяви още в самото начало, че късчето папирус не може да се разглежда като доказателство, че Исус Христос е бил женен, а само като свидетелство, че ранните християни са обсъждали тази тема.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст