ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АБВ: Искаме коалиция с БСП, но не срещаме отклик

Алтернатива за българско възражданеБорислав КитовЕмил КалоЙордан ЙовчевИвайло Калфин

АБВ е отворена за коалиция с БСП за предстоящите президентски избори, но до такава едва ли ще се стигне. Това каза Емил Кало, член на Изпълнителното бюро на партията на Първанов, цитиран от "Фокус".

По думите му азбукарите са готови на диалог със социалистите относно единна кандидатура за "Дондуков" 2, но вероятно няма да се намери общ език и да се стигне до консенсус.

„От това, което внушават повече говорители на БСП, изглежда, че няма да намерим общ език. Вчера прочетох интересно изказване на един от членовете на партийния им елит. Казва се „възможно е да изберем общ кандидат“, но последното изречение гласи „избраният от БСП кандидат“.

Много ми се иска да има сътрудничество, тъй като АБВ и БСП са двете водещи леви партии в България, няма съмнение, и двете единствени леви партии с възможен реален потенциал при избори. Но не срещаме отклик“, обясни той.

Емил Кало добави, че АБВ многократно е демонстрирала готовност за по-сериозни компромиси от тези, които се очакват при преговорите с БСП. Той каза още, че АБВ ще продължи да търси сътрудничесвто с други политически формации срещу порочната политика на общия враг в лицето на ГЕРБ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст