ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Хилари Клинтън: Тръмп ще вкара САЩ в рецесия

клинтън тръмп

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ Доналд Тръмп ще потопи американската икономика в рецесия и безразсъдният му подход ще навреди на работещите, които все още се опитват да се възстановят от икономическата криза от 2008 г., предупреди кандидатката на демократите Хилари Клинтън, цитирана от Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Всеки ден виждаме колко безразсъден и нехаен и Тръмп. Той се гордее с това. Е, това си е негов избор. Освен когато иска да ни стане президент. Тогава вече става наш избор", каза Клинтън във важния за изборите щат Охайо.

Клинтън заяви, че Тръмп е твърде темпераментен, за да ръководи икономиката, и даде много примери с бизнес решенията му като доказателства как той ще се отнася с малките фирми и работещите, ако стане президент.

"Точно както не трябва да държи пръста си на ядреното копче, така и не трябва да слага ръце на нашата икономика. Написал е много книги за бизнеса, но те всички сякаш приключват на 11-а глава", каза Клинтън, намеквайки за закона за банкрутите. Тя го нарече "крал на задлъжняването", който е допуснал компаниите му да трупат огромни дългове и да обявят фалит, оставяйки стотици хора без работа.

Тръмп отвърна в Туитър, докато Клинтън изнасяше речта си: "Как може Хилари да ръководи икономиката, щом като не може дори да праща имейли, без да подложи цялата нация на риск?"
 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че на протеста срещу БФС част от униформените са превишили правомощията си?

Подкаст