ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

НАП: Всеки втори търговец в “Слънчев бряг” крие обороти

слънчев бряг

Според националната агенциая по приходите, всеки втори търговец в "Слънчев бряг" не декларира оборотите си. Отнася се за питейните заведения, нощни клубове, кафенета и паркинги на територията на курорта. Проверките извършени от агенцията през изминалия уикенд показвала, че това е масова практика. Самите проверки са променили това, като за пример е даден паркинг, отчел с 1200% повече оборот, отколкото седмица по-рано, когато са издадени касови бележки само на 13 клиента на съоръжението.

Същата е била ситуацията в нощните заведения на територията на известния курорт. Например дискотека, част от популярна верига, регистрира оборот от 32 000 в нощта, в която инспекторите на НАП следят издаването на фискални бонове, докато седмица по-рано същият клуб е отчел три пъти по-нисък оборот. Друго нощно заведение пък отчита 5 пъти по-високи приходи от тези, които са регистрирани седмица по-рано и 9 пъти по-високи от тези, регистрирани година по-рано, в събота, на 13 юни 2015 г.

В резултат на извършените проверки на собствениците на няколко обекта ще бъдат направени ревизии като физически лица, а наблюденията на заведенията ще продължат и през целия туристически сезон, допълват от НАП.

Общо за трите дни на интензивни проверки на територията на Слънчев бряг (от 17 до 19 юни) данъчните са проверили близо 300 обекта. Присъствието на инспектори на приходната агенция ще продължи до края на сезона по цялото Черноморие.

От НАП декларират, че се използват разнообразни методи за контрол, сред които покупки на принципа на тайния клиент, а стотици обекти са поставени под пряко физическо наблюдение. Оборотите на хиляди обекти в курорта се следят в реално време чрез дистанционната компютърна връзка на касовите апарати със софтуера на НАП.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст