ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

АБВ: Днес е лош, черен ден за ЕС

Парламент Михо Михов

"Днес е лош, черен ден за целия ЕС. Ден, който поставя изключително много проблеми, не само пред страните  в съюза, а и пред Великобритания." Такава е позицията на АБВ за резултатите от провелия се в Обединеното кралство референдум. Обяви я в кулоарите на НС депутатът Георги Кючуков.

“Все е още не можем да правим политически изводи какво ще се случи с държавата, която гласува за излизане от ЕС, но самият факт, че в Северна Ирландия и Шотландия преобладаваше и то категорично мнението за оставане в Европейския съюз, постави под съмнение самата цялост на Великобритания и поставя под под въпрос дали няма да се възстановят сепаратистките  тенденции в Шотландия и Северна Ирландия, което е също една заплаха и нежелана реакция за обединена Европа”, заяви Кючуков.

Според депутата излизането от ЕС  на Великобритания ще има тежки последици както за британската, така и за европейската икономика. “Това неминуемо ще има отзвук върху цялостното развитие на Съюза. Разчитаме на обединените усилия на всички държави, които ще останат в ЕС , защото обединена Европа има нужда от консолидация, от обединена политика, от по –голяма интеграция за да преодолее заплахите и предизвикателствата от това решение на британския народ“.

Думите на Кючуков допълни и председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам .-председател на ПГ  на АБВ  генерал Михо Михов. „Считам, като представител на ПГ  на АБВ, че от днес в живота на българите има притеснение, което е малко изпреварващо от обявяването на крайните резултати. Ако ползвам едно изявление на наш държавен глава съм сигурен, че в Европа война няма да има. Във всички случаи дипломатическото напрежение ще се засили.  

„Развитието и прогресът може би ще бъдат с по-забавени темпове. Нека като граждани, ръководители и участници в този парламент да помислим много сериозно от крайния резултат какво значи това за живота на българите – 50 или 200 000 хиляди, които живеят там. Видимо нещата и за нашето правителство ще нарастват все повече като национална отговорност”, заяви той.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст