ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Ефективни присъди в Мездра за престъпления по транспорта

Затвор

По обвинителен акт на Районна прокуратура – Мездра съдът наложи наказание на Цв. Цеков „лишаване от свобода“ за срок от дванадесет месеца и глоба в размер на петстотин лева за извършено от него престъпление по чл. 343в, ал. 2 от Наказателния кодекс.

На 15 октомври 2015 г. в гр. Мездра подсъдимият Цеков управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“, когато бил спрян за проверка от полицейския патрул. Автоконтрольорите установили, че той не притежава съответното свидетелство за правоуправление на МПС и че е бил санкциониран за подобно нарушение по-рано от Началника на РУ МВР.

По бързо производство друг подсъдим – И. Йотов от с. Долна Кремена, общ. Мездра, получи наказание от девет месеца лишаване от свобода, както и е лишен от право да управлява МПС за срок от десет месеца за престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК, след като сключеното между него и прокуратурата споразумение беше одобрено от съда.

Вечерта на 26 май 2016 г. Йотов бил употребил алкохол, което не го спряло да шофира лек автомобил марка ВАЗ. Колата му била спряна за проверка от автопатрул, като полицейските служители веднага усетили мирис на алкохол от водача. При изпробването на Йотов с дрегер, било установено наличие на алкохол 1,69 промила. Подсъдимият вече бил осъден с влязла в сила присъда от есента на 2015 г. за същото престъпление.

Още две споразумения сключи Районна прокуратура – Мездра с подсъдими, обвинени за извършени от тях престъпления по чл. 343в, ал. 2 от НК.

По едното от тях съдът определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от шест месеца на Л. Ценов. Късно през нощта на 30.03.2016 г., в с. Курново, общ. Роман, подсъдимият, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без съответното свидетелство за управление, извършил същото деяние като шофирал лек автомобил „БМВ 320 Д“ без книжка.

Три месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на петстотин лева получи И. Илиев за това, че на 11.12.2015 г. в гр. Мездра, в срока на наложеното му административно наказание, управлявал автомобил „Ауди А 6“ със свидетелство на управление на МПС с изтекъл срок и не разполагал със свидетелство за регистрация на превозното средство.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че държавата беше достатъчно подготвена за първия по-сериозен сняг?

Подкаст