ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Престрелка между полиция и нападатели в София след опит за въоръжен грабеж

линия на полицията

Полицията задържа въоръжен нападател в столичния квартал "Разсадника", след преследване, последвало опит за обир на заложна къща на бул. "Ломско шосе". При акцията по задържането му той открил два пъти огън срещу служителите на реда, но на свой ред бил прострелян, след което починал. Нападателят е Христо Георгиев, известен с прозвището Ицо Полицая – бивш полицейски служител, който преминава на страната на ъндърграунда. Има много регистрации в МВР за различен вид престъпления. Уличен е в извършването на обир в банков клон във Враца преди години; смята се, че е свързан с обири в заложни къщи и златарски ателиета в столицата. 

Около 17.00 часа стана известно, че е задържан и втори нападател, сочи БНР. 

Полицаите пристигнали в заложната къща в квартал "Надежда" след подадения сигнал за обир. При опит за задържане на един от нападателите, той открил стрелба срещу служителите на реда пред очите на десетки граждани. При последвалото преследване извършителите на нападението се разделили и няколко пъти сменили автомобилите си. По предварителни данни в обира освен Георгиев са участвали още двама души.

Продължава издирването на друг участник в обира – той е висок към 170 см, на видима възраст около 45 години, късо подстриган, с татуировки по ръцете, краката и дясната част на врата. Облечен е със сива блуза и бермуди. В ход е полицейска операция за залавянето на останалите свързани с обира, като в нея участва и спецотрядът "Кобра".

Няма данни за пострадали служители на МВР, нито за пострадали служители на заложната къща. Извършва се оглед на помещенията на заложната къща, където е извършен опитът за грабеж.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст