ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кунева: Как да привлечем млади учители с 600 лева?

меглена кунева

Министерството на образованието работи върху план за привличане на млади хора, които да станат учители. Какво казваме на младите учители с 600 лв. заплата? Те започват с една заплата, която е много скромна. Затова изработваме план, свързан с възможността младите учители да получат повече възможности, заяви министърът на образованието Меглена Кунева пред журналисти.

„Ще се работи за колективен трудов договор в учителската професия“, коментира Кунева обещанието за 10% увеличение на учителските заплати, което даде на учителския събор в "Арена Армеец".

Според нея благодарение на това изказване е привлечен сериозен интерес по темата и тази реч е разглеждана под лупа. Меглена Кунева увери, че кабинетът не си затваря очите и не бяга от отговорност. 

„Ще започнем политически разговори и ще направим най-доброто. През следващите 10 години ще се пенсионират 45 000 учители. Ако не попълваме с млади учители, няма да има как да се предаде опитът“, обясни министърът.

Меглена Кунева смята,  че образователната ни система има нужда от размяна на опит от други страни. Тя даде за положителен пример предстоящото посещение на учители в централата на ЦЕРН. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст