АИКБ награди отличниците в борбата със сивата икономика

Награди "Икономика на светло"

За поредна година Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) отличи най-дейните личности, медии и организации, спомогнали за борбата със сивата икономика в страната. На официална церемония в София в четвъртък (30 юни), неправителствената организация раздаде призовете в конкурса "Икономика на светло" за 2015 г. в три отделни категории. 

За нормативен акт или административна практика, които водят до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата, първата награда получи Агенция "Митници" заради отчетените рекордно високи нива на събираемост през 2015 г. и постигнатите успехи в борбата с митническите и данъчните измами и контрабандата.

За личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством позиция, бяха отличени народните представители в 43-ото Народно събрание на Република България  Мартин Димитров, Делян Добрев и Петър Кънев заради нормотворческите им инициативи.

Призът за журналист или медия, допринесли за промяна на обществените нагласи към нетърпимост спрямо неформалната икономика получи журналистът на бТВ Канна Рачева за журналистическо разследване за незаконната сеч. Социалният министър Зорница Русинова, която бе сред официалните гости на наградите, на свой ред подчерта, че за нея основен приоритет ще бъдат борбата със сивата икономика и нерегламентираната заетост като благодари на АИКБ за съдействието в тази насока.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст