Кънев: ДПС подкрепи антикорупционния закон от чисто лицемерие

Парламент обсъждане на промените в Конституцията на първо четене Радан Кънев Цветан Цветанов

Част от депутатите са подкрепиха антикорупционния закон "от чисто лицемерие". Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, като за пример посочи групата на ДПС. Той подозира, че широката подкрепа за закона е  "мръсна политическа сделка". Не е тайна, че Патриотичният фронт изтъргува подкрепата за този законопроект срещу ограничаването на правата на гласуващите в чужбина, каза лидерът на ДСБ.

Гласувахме добър антикорупционен закон, но не се знае какво ще стане с него и това е тревожно, посочи съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок пред БНТ. Според него законът ще бъде окастрен между първо и второ четене. Лошите си очаквания Кънев илюстрира така: в българския парламент от ерата на Фидосова насам реалните промени се случват между първо и второ четене. В парламента влиза фанфарен закон, в който се обещават големи неща, гласува се на първо четене, след това настава голямата сеч и накрая излиза боклук. Така беше и с промените в конституцията, даде пример той.

Още преди повторното му гледане в комисии е ясно, че този антикорупционен закон обаче е по-слаб от предишния, който парламентът отхвърли, каза Кънев.
Като основна слабост той посочи политическото тяло, което е изместило предвиждания първоначално борд от експерти.

Кънев изризи недоволство и от гласувания тази седмица нов състав на Комисията за защита на конкуренцията. По думите му антимонополният орган е бил попълнен с тройкаджии от Югозападния университет, както и с лично протеже на Румен Овчаров, който е представител на държавата в "Лукойл".В същото време изхвърлиха един изключителен учен, коментира за икономиста Георги Ганев лидерът на ДСБ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

На 9 юни ЦИК отчете рекордно ниска избирателна активност. На какво се дължи това, според вас?

Подкаст