ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Обществени поръчки

Ангелкова си търси куриери

Четвърт милион лева е приготвила министърът на туризма Николина Ангелкова, за да осигури на ведомството си пощенски и куриерски услуги. Разходите са изчислени при договор за 24 месеца. Кандидатите могат да подават оферти до 27 юли, стига да разполагат с минимум трима сертифицирани агенти съгласно Европейската спогодба за превоз на опасни товари по шосе – ADR.

 

Още грижи за бежанците

Макар настанителните центрове у нас да са полупразни, Държавната агенция за бежанците продължава да харчи сериозни суми. След като преди седмица се разбра, че ведомството възнамерява да разшири капацитета на лагера в Харманли срещу 3.5 млн. лв., сега са обявени поръчки за изграждане на видеонаблюдение, за доставка на лекарства, както и за направата на канализация. Камерите ще се инсталират в Регистрационно-приемателния център в столичния квартал "Овча купел", като прогнозната цена е почти 400 хил. лева.

За лекарства за бежанците пък са заделени 204 хил. лева. Става дума за 210 различи медикамента, както и още 45 изделия като уреди за вземане на кръв, тест ленти за кръвна захар и памук.

Подмяна на канализационните щрангове пък ще се прави в Транзитния център в с. Пъстрогор. Това начинание ще струва 350 хил. лева.

 

Почват локалните платна на Северната скоростна тангента

Столичната община е открила обществена поръчка за проектиране и строителство на 900 метра локални платна в обхвата на Северната скоростна тангента от км 2+780 до км 3+680. Заложената цена е 2 340 000 лв., а срокът на изпълнение – 115 дни. Крайният срок за получаване на оферти или на заявления за участие е 1 август.

 

Патентното ведомство с нови е-услуги

В следващите месеци предстои да започне надграждане на Портала за електронни услуги на Патентното ведомство. Срещу сумата от близо 150 хил. лв. ще се въведат нови модули, ще се преструктурира потребителският интерфейс и в крайна сметка ще се улесни достъпът до 29 електронни услуги. Фирмите могат да заявят своето участие в конкурса за избор на изпълнител до 29 юли.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст