ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Путин, Меркел и Оланд обсъдиха украинската криза

путин меркел оланд

Руският президент Владимир Путин, френският му колега Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха днес по телефона украинската криза и подчертаха необходимостта от политическо решение на конфликта в Донбас. Това съобщи днес Кремъл, цитиран от Ройтерс.

В телефонен разговор лидерите изразиха безпокойство от честите нарушения на примирието в Източна Украйна. Путин поиска от колегите си от Германия и Франция да "въздействат по-активно на украинската страна" при планираните си срещи с украинския президент Петро Порошенко във Варшава.

Тримата лидери подчертаха, че е необходимо на Източна Украйна да бъде предоставен специален статут, да има конституционна реформа, амнистия и местни избори.

Путин обърна внимание в разговора на провокационния характер на действията на украинските войски в Югоизточна Украйна, посочи Кремъл, цитиран от ТАСС. Той, Меркел и Оланд възлагат важна роля за осигуряване на примирието в Украйна на ефективната работа на наблюдателите на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст