ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Uber натрупа 15 милиарда долара дългове

юбер

Компанията за споделени транспортни услуги Uber Technologies приключи още една сделка по привличане на кредит в размер на 1,15 млрд. долара съобщава Bloomberg, позовавайки се на информация от самото дружество.

Кой именно е кредиторът не се съобщава. Заемът е отпуснат при годишна лихва от 5 процента, е посочил източникът на агенцията.

В резултата на тази сделка общите дългови задължения на Uber нарастват до 15 милиарда долара. С последният кредит приключва и процесът за набиране на капитал, свързан с амбициозните глобални планове за развитие на компанията.

През миналия месец Uber търсеше да получи от финансови организации кредит между $1 млрд. до $2 милиарда. Заинтересованост към това проявиха банки като  Morgan Stanley, Barclays Plc, Goldman Sachs Group Inc. и Citigroup Inc. Според източници на деловото издание „Уолстрийт джърнъл” всички те са участвали в новия кръг кредитиране на Uber.

През юни стана известно, че компанията за транспортни услуги е привлякла инвестиции от суверенния фонд на Саудитска Арабия в размер на 3,5 млрд. долара.

Капитализацията на стартъп фирмата, изхождайки от последните оценки се оценява на 68 милиарда долара, което прави Uber най-скъпата непублична IT компания в света.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст