ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов предлага Черно море да стане демилитаризирана зона

бойко борисов

"Черно море да стане демилитаризирана зона. Това ще предложа на останалите страни за решение в ЕС", обяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов. Нека да има патрули, но нека да има и бизнес и туризъм, добави премиерът.

По думите на министър-председателя българската делегация на срещата на НАТО във Варшава има концепция, приета от правителството и не очаква натиск за промяна в позицията. "Цял живот съм биткаджия, но знам, че един лош мир е по-добър от една добра война", подчерта премиерът.

Коментарът му е в разрез с този на президента Росен Плевнелиев, който на срещата на НАТО във Варшава заяви, че "обща е оценката на съюзниците за необходимостта от засилване на присъствието на НАТО в Черноморския регион“.

Според Борисов по последни данни няма голям натиск от бежанци на българската граница. Задържани са близо 400 трафиканти на хора.Той изрази надежда, че до края на годината ще има решение за влизането на нашата страна в Шенген, но според него реалността е такава, че страната ни вече е част от Шенген.

На въпрос дали ще се кандидатира на президентските избори премиерът каза, че на тези няма, „но ако е рекъл Господ, на следващите ще се кандидатирам. Ще се оженя и ще се кандидатирам”, пошегува се още той.

Борисов се въздържа от коментар във връзка с отказа на съда да регистрира партията на Местан ДОСТ но предположи, че те ще намерят начин да се явят на избори.

Премиерът присъства на отриването на Регионален център за управление на отпадъците край старозагорското село Ракитница.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст