ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Кунева: До дни ще заработи сайт за реформа в образованието

Парламент Меглена Кунева

До дни ще заработи сайт за реформата в образованието, където да се задават въпроси и да се получава информация. Това обяви вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева на среща с учители и директори в Кубрат, съобщават от министерството. Осигурен е вече и телефон за въпроси за прилагането на новия закон за предучилищно и училищно образование, който е на разположение на учителите и директорите.

Вицепремиерът обяви внасянето в МОН на осем проекта за учебници по история и цивилизации са внесени след предварително споразумение с издателите, за да се справи системата с късите срокове по новия закон. "Въпреки че никой не вярваше, че учебници за пети клас по история ще има, то сега вече можем да кажем, че ще се справим със ситуацията. В момента тези проекти се оценяват и скоро ще стигнат до вас", е успокоила Кунева учителите.

Меглена Кунева е увери учителите, че ще продължат усилията по гарантиране сигурността в училищата и че МОН прави целенасочени усилия за квалификацията на учителите, както и за професионалното образование, детските градини и висшето образование, освен за средното. Тя призова директорите и учителите да са активни при кандидатстването с проекти по националните и други програми, като подчерта, че възможностите за финансиране са налице.

Кунева посочи още, че скоро ще са готови още два много важни стандарта – за оценяването и организацията на дейностите. „Работим усилено до края на юли да са готови стандартите за професионалното образование, квалификацията на педагогическите специалисти и за гражданското, здравното, екологичното и интеркултурното образование”, каза министърът.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст