ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Озбърн: Великобритания ще засили връзките със САЩ

джордж озбърн

Британският министър на финансите Джордж Озбърн ще призове най-големите инвеститори от Уолстрийт да не изоставят Великобритания. "Макар че решението на Великобритания да напусне ЕС очевидно носи икономически предизвикателства, сега трябва да направим всичко по силите си, за да превърнем страната в най-привлекателното място за правене на бизнес в целия свят", се казва в изявление на Озбърн.

"Засилването на връзките с нашите най-големи търговски партньори вече е най-висок приоритет…моето послание е, че Великобритания може да напуска ЕС, но не напуска света", добави той, посочвайки, че страната ще продължи да подкрепя свободната търговия, демокрацията и сигурността и ще е по-отворена към света от всякога.

В същото време Озбърн заяви в статия във в. "Уолстрийт джърнъл", че иска да засили търговските връзки със САЩ, Канада и Мексико. Великобритания и САЩ са най-големите чуждестранни инвеститори във всяка от двете страни, посочи британския финансов министър.

Референдумът доведе до най-ниското равнище на лирата спрямо долара от 31 години насам. Много инвеститори предупредиха, че Великобритания, която до миналия месец беше петата по големина световна икономика, е изложена на години на несигурност, засягащи области от търговията до инвестициите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст