ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В разбитите български фабрики за цигари имало продукция за около 7 млн. евро

контрабанда цигари

В разбитите три фабрики за нелегални цигари, които са били държани от българи, имало продукция за около 7 млн. евро. Това коментират запознати с разследването, при което имаше задържани 20 наши сънародници. Те бяха арестувани преди няколко дни при мащабна акция. Фабриките са били в Толедо, Саламанка и Малага.

Заводите са били изключително модерно оборудвани, като машините са били предимно нови. Всички сгради са били много добре шумоизолирани, като дори не е можело да се предположи, че във вътрешността на всяка фабрика е имало и специален генератор. Цигарите са изнасяни предимно за Англия и Франция.

Една машина е произвеждала по около 120 мастербокса на ден. Специален човек е организирал доставките на храна и вода. Имало дори и готвачка. Част от задържаните българи са се занимавали и преди с производство на цигари, но след това са преминали в нелегалния сектор, коментират запознати.

Голяма част от българите са живеели в помещения във фабриките, част от тях са познати на разследващите със свои предишни прояви в Холандия. Днес по обед се очаква съвместна пресконференция на български и испански разследващи, на която да бъдат оповестени още данни от разследването.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст