ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

6 тона контрабандно козе мляко спряха данъчните

мляко

Данъчни служители са спрели контрабанден внос от Румъния на 6 тона козе мляко. При проверка чрез разтоварване на цистерна с мляко фискалните инспектори се усъмнили в достоверността на документите, предоставени им от превозвача. След измерване и изчисляване на обема на цистерната, данъчните установили разликата от 6 тона между декларираните и превозваните в действителност литри мляко.

След като инспекторите поискали обяснение на шофьора, той се е опитал да им представи фалшива товарителница. От НАП поясняват, че млякото най-вероятно е било предназначено за производство на готова продукция, която да се реализира на вътрешния пазар на България, без да се плати ДДС при продажбата й.

За първата половина от 2016 г. са проследени движението на 1,2 млрд. килограма рискови стоки, сред които плодове и зеленчуци, месо, захар, брашно, мляко и млечни продукти и др. Най-голям дял сред следените стоки имат плодовете и зеленчуците. Звеното за фискален контрол в НАП беше създадено през 2014 г. със задача да контролира данъчните рискове при внос и търговия със стоки като плодове и зеленчуци, захар, брашно, месо и месни продукти, олио.

Движението им на територията на страната се следи от екипи на приходната агенция на всички граници с държави от Европейския съюз, както и от мобилни групи във вътрешността на страната.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст