ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

„Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Ансбах

Стрелба в Ансбах

Терористичната групировка „Ислямска държава" пое отговорност за самоубийствения атентат в германския град Ансбах в неделя, предаде Ройтерс.

27-годишен сириец се самовзриви в неделя в германския град Ансбах и рани 12 души. Мъжът взривил експлозив в раницата близо до място, където по същото време имало музикален фестивал на открито с 2500 души. Преди това се е опитал да отиде на феста, но не бил допуснат, тъй като нямал билет.

Мишена на нападението в Ансбах е музикален фестивал, на който е имало над 2000 души. Говорител на полицията е заявил, че загиналият при взрива мъж е бил с раница, в която е пренасял взривно устройство с множество метални части. Мощността на експлозивите в раницата е била достатъчна да убие и рани много повече хора, така че че възможността за терористични мотиви не може да бъде изключена.

Сириецът е влязъл в страната преди две години. Преди година германските власти са отказали на мъжа убежище. "За него се знае, че преди време е преминал психиатрично лечение", съобщи министърът на вътрешните работи на Бавария Йоахим Херман. По-рано нападателят на два пъти е правил опити за самоубийство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст