ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

МВР отчете: 59 тежки катастрофи и 11 загинали през уикенда

кат

59 тежки катастрофи, 11 загинали и 81 ранени, от които 10 с опасност за живота белязаха последните три дни от миналата седмица. Най-много пътни инциденти са станали в област Пловдив – 15, следват – Варна с 8 и София с 6 тежки катастрофи.

При 7 тежки катастрофи в областите Благоевград, Силистра, Разград и София са загинали петима шофьори, петима пътници и един пешеходец. Пет от произшествията са станали извън населени места, а в 4-ри от 7-те случая водачите на моторни превозни средства са катастрофирали сами. Трима от тях вече са мъртви. При катастрофите са загинали и трима пътници.

Единият от катастрофиралите и загубили живота си водачи е неправоспособен и едва на 19 г., другият е на 75 г., като при инцидента бе отнет живота на 45-годишен чужд гражданин, извършвал маневра с управлявания от него велосипед. Двама водачи на мотоциклети и пътник са сред жертвите на тежките катастрофи, а 27-годишен младеж с 2,88 промила алкохол в кръвта блъсна с автомобила си пешеходка, която на път за болницата почина.

Шест от седемте тежки произшествия са настъпили в светлата част на деня, три от тях между 12 и 16 часа.

От началото на юни до 25 юли 2016 г. на територията на страната са настъпили 1302 тежки пътни инцидента със 112 загинали и 1667 ранени.

Органите на пътна полиция засилват контрола над всички участници в пътното движение, уверяват от МВР. Усилени са полицейските проверки по направленията София – Стара Загора – Бургас;  София – Велико Търново – Варна; Калотина – София – Дупница – Кулата; Варна – Слънчев бряг – Бургас – Царево; Русе – Велико Търново – Капитан Андреево.

Контролът, включително и с технически средства за видеозаснемане, продължава през цялото лято и е насочен не само към водачите на леки и товарни автомобили и автобуси, но и към управляващите двуколесни превозни средства – велосипеди, мотопеди и мотоциклети, към пешеходците и към водачите на трактори и селскостопански машини, които нерядко предизвикват сериозни затруднения за движението.

Полицаите ще подпомагат и транзитното преминаване на чуждите граждани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст