ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Още един обект на Carrefour се продава от частен съдебен изпълнител

Карфур

Залезът на Carrefour в България продължава бавно и мъчително, докато гръцкият му собственик Marinopoulos се бори за оцеляване. След като най-големият магазин на веригата – този в The Mall на „Цариградско шосе“ в София, беше продаден от частен съдебен изпълнител на банката кредитор, друг обект на компанията също е обявен за принудителна публична продан – City Mall в Стара Загора, твърди investor.bg.

Крайният срок за подаване на оферти за обекта е 8 август, като отварянето им се предвижда за 9 август. Началната цена за продан е почти 22,7 млн. лева за площите от около 9 хил. кв. м и подземен паркинг.

Върху имота има няколко тежести – ипотека в „Алфа Банк“, възбрана в полза на „Захарни заводи“ – един от доставчиците, който със запори и искания на несъстоятелност на веригата се опита да си събере поне част от просрочените вземания, възбрана в полза на „Инвестбанк“, както и на „Банка Пиреос“ и още няколко дружества.

Проблемите на Carrefour започнаха след оттеглянето на френската верига от съдружието в гръцката компания Marinopoulos, която управлява магазините в България чрез франчайз. От няколко години веригата има проблем с плащанията към доставчици. Някои от тях решиха да стартират дела за несъстоятелност заради натрупани дългове.

Обектът на веригата в Стара Загора беше открит преди около 3 години, когато българското дружество – КМБ България, вече беше само гръцка собственост и вече изпитваше известни затруднения заради кризата, свитото потребление и засилената конкуренция в сегмента на веригите хипермаркети.

City Mall е разположен в близост до първия търговски център от модерен тип в Стара Загора – Park Mall, който също беше придобит от банката кредитор на собственика преди няколко години заради дългове, и общинската спортна зала. Районът е по-скоро индустриален и не толкова комуникативен и осигурен с транспорт, за да е предпочитан от купувачите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст