ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пожарната обстановка на територията на страната се усложнява

пожар австралия

Броят на пожарите на територията на страната се увеличава рязко, отчитат от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Само за последните 24 часа пожарникарите са реагирали на близо 300 сигнала за произшествия. При инцидентите са пострадали двама човека. Въпреки предупрежденията на експертите от ГДПБЗН, в повечето райони продължава паленето на отпадъци, сухи треви и стърнища. Това е в нарушение на нормативната уредба и може да доведе до сериозни последици за горския и полски фонд, напомнят от дирекцията.

Напълно погасени са двата пожара, които вчера вдигнаха на крак огнеборците от областите Ямбол и Бургас. Огнената стихия край ямболското село Тамарино и в местността „Бакаджика“ унищожи над 1000 дка растителност, от които 500 дка смесена гора. В погасяването на пожара участваха огнеборци от РДПБЗН – Ямбол и служители на ДГС – Тунджа.

Повече от 11 часа продължи борбата с огнената стихия в района на Атанасовското езеро и в землищата на квартал Ветрен и бургаските села  Изворище и Банево. Огънят изпепели над 11 000 дка с ниска растителност и лесонепригодни площи. В потушаването на пожара участваха пожарникари от РДПБЗН – Бургас и служители на местното горско стопанство.

Причината за стихията е небрежност при боравенето с открит огън.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст