ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Пощенска банка чака по-добри проекти от общините, които да финансира

Пощенска банка

Пощенска банка очаква по-добри проекти на бизнеса и общините, които да финансира през 2016 г.  Това заяви Димитър Шумаров, изпълнителен и главен финансов директор на Пощенска банка по време на форум в Кърджали.

"В Пощенска банка управляваме портфейл от 750 млн. лева кредити, предимно предоставени на малки предприятия с 10, 20, 30 работници и оборот обичайно под 1 млн. лева годишно. Трябва да обърнем повече внимание на вътрешните инвестиции. Разбира се, ясно е, че времето за натрупване на вътрешен капитал е дълго и ще продължи още дълги години. Ние като банка участваме в множество проекти, като портфейлът ни за по-големите компании е около 2 млрд. лева, т.е. говорим за около 3 млрд. лева наше финансиране в развитието на страната, в нашата икономика“, коментира Шумаров.

В понеделник на форума  „ДА! На българските региони – Кърджали“  бяха министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, министърът на земеделието Десислава Танева, министърът на туризма Николина Ангелкова, социалният министър Зорница Русинова, зам.- министърът на икономиката Даниела Везиева, зам.-министърът на образованието Диян Стаматов, представителите на местната власт и много представители на бизнеса.

Акцент в дискусията в Кърджали бяха развитието на инфраструктурата на област Кърджали, държавната политика в сферата на земеделието, заетостта, въпросът с кадрите, политиките за развитие на регионалната икономика и туризма. На срещата бе подчертано, че финансовите институции заемат основна роля в изграждането на устойчивия икономически ръст в страната, постигане на регионален растеж, привличане на чужди инвестиции и осигуряване на регионална заетост.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст