ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В конфликт на интереси ли е председателят на Студентския съвет към Шуменския университет Васил Тодоров

Левове

Ректорът на Шуменския университет "Епископ Константин Преславски" проф. Георги Колев сезира прокуратурата за това, че председателят на Студентския съвет и на Общото събрание на студентите и докторантите от Шуменския университет Васил Тодоров е в конфликт на интереси.

Тодоров е изпълнителен директор на Студентски столове и общежития ЕАД, както и председател на Управителния съвет на Сдружение "Център за международни младежки програми", което е регистрирано през 2004 г. на домашния му адрес в Шумен, каза проф. Колев. В информацията си до Академичния съвет проф. Колев посочва, че за периода юни 2013 – ноември 2015 година от бюджета на Шуменския университет и Студентския съвет на Сдружението на Тодоров са изплатени 75 084 лева. В периода от 4 декември 2013 г. до 1 юли 2016 година за извършени командировъчни разходи Васил Тодоров е получил сумата от 40 304 лева. Сезиран е и министърът на образованието Меглена Кунева, каза ректорът на висшето училище проф. Георги Колев.

"Няма основания прокуратурата да бъде сезирана. Всички разходи са законно съобразни. Информацията е представена манипулативно. Всички командировки, финансови разходи и документи са подписани лично от проф. Георги Колев, финансовия контрольор и главния счетоводител на университета. Спазена е цялата финансова дисциплина", каза Васил Тодоров.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Подкрепяте ли решението на депутатите да излязат в предизборна "ваканция", въпреки че според новата Конституция те трябваше да работят и да контролират служебния кабинет?

Подкаст