ДНСК: Арабаджиеви надстрояват Японския хотел незаконно

хотел Маринела

Строителните работи в хотел "Маринела София" (по-известен със старото си название – Японския хотел– б.р.) продължават въпреки издадената от ДНСК заповед за спиране, установи проверка на дирекцията за строителен контрол. При извършената в края на месец април тази година проверка на строежа органите на ДНСК установиха, че строителството се извършва без да са одобрени технически проекти по всички части и без да е съставен протокол за определяне на строителна линия и ниво на строежа, съобщава bTv.

На 16 май от дирекцията е издадена заповед за спиране на строежа. Тя има предварително изпълнение и следва да се спазва, въпреки че се води съдебно производство по обжалването й.

Надграждането на едноетажното тяло в комплкеса се извършвало с неизрядни документи. Въпреки това обаче на 6 и 30 юни т.г., както и при последното си посещение днес проверяващите са установили, че строително-монтажите работи продължават.

От ДНСК е отменена и заповед за допълване на разрешението за строеж, издадена на 4 май 2016 г. от главен архитект на район „Лозенец“.

Както разрешението за строеж, така и заповедта за допълването му са издадени от некомпетентен орган. Строежът е втора категория, а няма предоставени правомощия от главния архитект на Столична община на главните архитекти на районите да издават строителни книжа за строежите от първа, втора и трета категория. Отмяната на заповедта за допълване на разрешението за строеж е влязла в сила.

Тъй като разрешението за строеж е нищожно, но е влязло в сила, в момента тече и процедура по отмяната му.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст