Над 9 млн. къса контрабандни цигари задържаха митнически служители и служители на “Гранична полиция” на ГКПП “Кулата”

контрабанда цигари

Над 9 000 000 къса контрабандни цигари задържаха при съвместни действия служители на Агенция „Митници" и Гранична полиция на ГКПП Кулата. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници". Цигарите са открити в камион с полска регистрация, влизащ в страната от Гърция. Митническите служители от „Пътни такси и разрешителни режими“ селектират камиона за проверка, тъй като превозното средство попада в рисков профил на митниците и органите на гранична полиция.

Камионът е сканиран, при което се установява необичайна плътност за превозвания товар – части за вентилатори. При разтоварването в камиона са открити 914 мастербокса с общо 46 000 стека ( 9 139 200 къса) цигари от марката BRASS. При незабавни съвместни действия на служителите на Митница Югозападна, Гранична полиция – РДГП Смолян, под надзора на Окръжна прокуратура Благоевград, камионът е задържан в Митническо бюро – Кулата.

„Шофьорът, полски гражданин, е задържан за 24 часа и предстои привличането му по чл. 242 от НК“, заяви на съвместен брифинг по повод задържането Георги Мадолев, прокурор в Окръжна прокуратура Благоевград. „Това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на ГКПП Кулата през тази година“, каза пред журналистите Деян Моллов, директор на РДГП Смолян.

„Стойността на дължимия акциз за укритото количество е около 2 000 000 лева“, заяви началникът на Митница Югозападна Георги Александров и допълни, че откритите цигари, са от марка, която не е регистрирана в България. „Днешното задържане е илюстрация на добрата работа на съвместните екипи, с участието на МВР, Гранична полиция и Агенция „Митници“, за противодействие на контрабандата в района на Благоевград“, заяви Петър Зашев, заместник-директор на ОД на МВР – Благоевград.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст