По-ниски цени за международни парични преводи, предлага литовската компания “Paysera”

Промените

Международни парични преводи на цени много по-ниски от таксите на банките, предлага на българския пазар литовската компания ‘‘Paysera’’. За територията на Европейския съюз алтернативният превод струва  0.15 евро, а за преводи в САЩ, Китай, Русия и Великобритания цената – 3.25 евро. Първите 30 превода за физически лица са безплатни. За сравнение минималната цена за подобно разплащане чрез банка е 22 евро, плюс още 9 евро за SWIFT съобщение.

Освен с ниски цени компанията привлича клиенти с липса на такси за откриване и поддръжка на сметка и уеб банкиране. Няма и изисквания за баланс по сметката или за минимална сума на паричен превод.

Новата за България услуга е доста по-бърза от традиционните. Операциите се случват за ден, като от ръководството на компанията обясниха, че транзакциите обичайно протичат в рамките на 2-3 часа. Докато чрез SWIFT на територията на ЕС преводите отнемат около 2 дни.

„Системата е също толкова сигурна, колкото една банка, защото се регулира от същия централен орган, по същото законодателство“, обясни Филип Мутафис, съдружник в “Paysera”. Дейността на компанията се регулира от Литовската центална банка, а БНБ е лицензирала дружеството за електронни пари у нас. Компанията работи на територията на 184 страни, партнирайки си със 70 банки

През 2015-та година България се нарежда на предпоследно място от страните в ЕС по използване на дигитални методи за плащане. На последно място се оказва Румъния. Същевременно ръстът спрямо предходната година е 25%. Към момента от новата услуга у нас вече са се възползвали 40 компании и 100 физически лица.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст