Вицепрезидентът Попова: Институциите са, за да коригират

Маргарита Попова

Три въпроса от допитването бяха обявени от Конституционния съд за противоконституционни. Попова посочи, че това е свързано с правата на хората и институциите в демократичните общества: Хората са за това – да искат, да предлагат, да задават въпроси. Конституционното правосъдие е за друго – да каже кое може да се случи и кое не може да се случи. Уважавам тази мощна подкрепа, която се дава от българския народ на Слави Трифонов и нямам и като юрист никакви претенции към него за това, че виждате ли, са били зададени въпроси, които Конституционният съд впоследствие обяви за противоконституционни. Ами за това са институциите в държавата – хората да питат, да искат, да се обединяват, да са претенциозни, а институциите съответно да коригират. Така върви и така се прави демокрацията.

Попова каза още, че благодари на всички, които подкрепят нейната работа и институцията,която представлява. Според нея това е знак,че тя е на страната на българския народ в защита на националния интерес, сочи БНР.

Тя допълни,че темата за президентските избори и евентуалното й участие в тях не е на дневен ред и не трябва да се бърза,а номинираните досега кандидати от Реформаторския блок и патриотите са достойни хора. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст