Бареков: Подкрепям Борисов за президент, защото не се справя като премиер

Николай Бареков

Подкрепям идеята Бойко Борисов да се кандидатира за президент, защото не се справя със задачите си до този момент, заяви евродепутатът Николай Бареков пред Би Ти Ви.

„Аз ще съм първият, който ще му занесе гербери след победата, защото няма друг вариант в момента България да получи по-сносен министър-председател, освен ако Бойко Борисов не си намери нова работа. Той много добре знае, че не се справя със задълженията си и няма да иска да е капитан на кораба през зимата", обясни евродепутатът. 

Според Бареков партията на премиера го тика към президентския пост.

"За да си добър премиер и президент трябва да си държавник, но му пожелавам успех. Нека като президент да се докаже повече. Вчера Борисов обясняваше, че му трябва някой, който да тропа по масата, някакъв генерал, казаха от партията. Какъв генерал, какъв тропач по масата, като ние нямаме армия? Нашата армия е най-слабо подготвена, най-малка по численост и не ни трябва генерал за президент. Трябва ни дипломат, който да говори на общ език с европейските лидери, защото с тропане по масата няма как да си спечелим приятели”, допълни  Бареков.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кое ви кара да гласувате за конкретна партия или коалиция?

Подкаст