Гълъбов: Борисов няма да се кандидатира за президент и това е правилният ход

Антоний Гълъбов

Не е добре това, че 25 години след приемането на Конституцията образът на президента продължава да бъде доста неясен като профил и твърде персонифициран като възприятие. Това коментира политологът Антоний Гълъбов пред БНР.

„Важно е хората да се ориентират малко по-ясно в правомощията и отговорностите на президентската институция. В противен случай ще продължаваме да слушаме как президентът трябва да бъде социален, как трябвало да увеличава заплати и да създава работни места“, коментира Гълъбов.

Според него политическите партии не се интересуват от президентските избори. Това, което ги интересува, е изграждането на нови съюзи, подреждането и позиционирането преди следващите парламентарни избори.

„Твърдението, че Бойко Борисов ще се кандидатира за президент е част от устойчива пропагандна схема. Той няма да се кандидатура за президент и това е правилният ход. Така би трябвало да се случи, защото в противен случай това означава предсрочни парламентарни избори и влизане отново в политическа спирала на несигурност. Очевидно е, че няма да се кандидатира. Има достатъчно отговорности като министър-председател, за да се кандидатира за президент“, категоричен бе политологът.  

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Как смятате, промените по бул. "Витоша" и бул."Патриарх Евтимий" ще подобрят ли организацията на движението в центъра на София?

Подкаст