Изнасиленото от Иван Евстатиев момиче поиска 10 000 лева обезщетение

Левове

Изнасиленото момиче от бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев депозира днес в пловдивския районен съд иск от 10 хиляди лева за обезщетение за морални щети. 16-годишното момиче се появи в съдебната палата с тъмни очила, придружена от родителите си Георги и Христина Белухови. "Този иск е символичен – за стреса, за всичко, което и е причинил Евстатиев. Дъщеря ми започна малко по малко да преодолява травмата, но сега заради процеса отново е притеснена", коментира баща й.

Според адвоката на семейството – Иван Грошев поисканото обезщетение е в скромен размер, тъй като пострадалата и роделите й не водят процес за пари. "Ще пледирам за справедливо наказание. Предвиденото в закона е от 3 до 12 години затвор. А за накърнената женска чест само друг съд – онзи отгоре, може да даде най-справедливото наказание", посочи адвокат Грошев.

Заседанието стартира при закрити врата, като след приключването му се разбра, че ход на процеса не е даден заради отсъствието на трима експерти, които са в отпуск. В почивка е и адвокат Милчо Бенгарски, който е един от двамата защитници на Евстатиев, а колежката му Ташкена Колчева е подала молба за отлагане заради болничен. При това служение районният съд насрочи делото за 10, 11 октомври.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Откъде се информирате за предстоящия вот 2 в 1 на 9 юни?

Подкаст