ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

ВМРО призова правителството незабавно да затвори границата с Турция

каракачанов

България трябва незабавно да затвори границата с Турция и да не допусне нито един мигрант повече на своя територия. За това настояват от партия ВМРО във връзка със заплахата на Турция, заявена от турския външен министър Чавушоглу, че ако визите за турски граждани не паднат, тя ще пусне 3 милиона мигранти към Европа.

Според националистическата партия, това е сериозна заплаха за страната ни и трябва да подходим адекватно на ситуацията, чрез незабавно довършване на защитното съоръжение и чрез засилване на живата сила по границата.

В тази връзка, обявявеният преди дни за кандидат за президент Красимир Каракачанов, настоява за спешни мерки от страната на България.

Според него Външният министър трябва да извика за обяснения турския посланик в София Сюлейман Гьокче и да му връчи протестна нота, тъй като изказванията са недопустими и представляват заплаха за сигурността на България. Като друго необходимо действие, той отбелязва, че българското правителство трябва да покаже, че е подготвено да реагира адекватно при тръгване на големи маси мигранти от Турция към България, като даде своето разрешение на "Гранична полиция" и Българската армия да използват сила, за да не допуска навлизане на неконтролирани маси от нелегални имигранти и разрушаване на граничните съоръжения.

Каракачанов също така настоява правителството официално да поиска от ЕС и НАТО кадрова и техническа помощ за възпиране на нова мигрантска вълна. Припомняме, че премиерът Бойко Борисов е поиска такава преди дни. 

Лидерът на ВМРО е категоричен, че изнудването от страна на Ердоган трябва да срещне ясен отпор от страна на ЕС. Той смята, че е недопустимо външна на съюза държава, доказала своята антидемократична политика, да поставя ултиматуми.

Според него Турция не е член на Европейския съюз и като такава има да изпълнява условия по споразуменията за присъединяване "и трябва да знае мястото си", допълва лидерът на ВМРО. След като започна да тероризира собственото си население, авторитарното ръководство в Турция преминава към Европа. ЕС не бива да се поддава на подобен шантаж. "ВМРО предупреждаваше за това още преди месеци, когато беше сключена срамната сделка на ЕС и Ердоган – Турция ще получи 3 млрд. евро за приемане и задържане на мигрантите на своя територия", се казва още в изявлението на партията.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст