ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Над 88 000 къса цигари без бандерол иззеха полицаи при операции в Пазарджик

контрабандни цигари

Солидно количество цигари без бандерол са иззети при полицейска операция, проведена от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Пазарджик.

Вчера следобед, екипите предприели проверки на паркинг до бензиностанция в района на 89-и километър от АМ „Тракия”. На мястото са задържани двама ирански граждани на 39 г. и на 36 г., както и П.Ч. /37 г./ от пазарджишкото село Гелеменово. Мъжете тъкмо извършвали покупко-продажба на над 8 мастербокса цигари от марката “Victory”, всичките без бандерол. Последвало претърсване в къщата на П.Ч. Там също били открити контрабандни цигари от различни марки. Общото количество на откритите акцизни стоки е  84 770 къса. Полицаите са иззели и сумата от 5600 евро, получена от незаконната продажба на тютюневите изделия.

Тримата мъже са задържани в ареста на РУ – Пазарджик за срок до 24 часа. По случая е образувано полицейско производство.

Междувременно, икономически полицаи извършили претърсване в складово помещение и търговска маса, намиращи се на централния пазар в Пазарджик. Там били открити близо 4000 къса с цигари от различни марки, притежавани от 64-годишната местна жителка Ш.Б.

Срещу жената се води бързо производство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че ротацията във властта трябва да се случи на всяка цена?

Подкаст