Затварят улиците в близост до опожарените тютюневи складове в Пловдив

тютюневи складове

Местните власти затвориха улиците около опожарените тютюневи складове в Пловдив.

Заради възникналия вчера пожар в тютюневите складове бе сформиран кризисен щаб в община Пловдив. На заседание  при кмета Иван Тотев представители на полицията и общината са решили, с цел осигуряване на безопасността на гражданите, да се затворят за превозни средства и пешеходци участъци от четири улици в карето на пожара, предаде БНТ.

От общината съобщиха, че за срок от три дни се забранява движението на хора и автомобили по улица "Иван Вазов" – от улица "Кап. Андреев" до ул. "Екзарх Йосиф", като северният тротоар в този участък ще бъде разрешен за преминаване на пешеходци. Изцяло затворени за движение са ул. "Кап. Андреев" – от ул. "Иван Вазов" до ул. "Д-р Г. М. Димитров"; ул. "Д-р Г. М. Димитров" – от ул. "Екзарх Йосиф" до ул. "Кап. Андреев", и ул. "Екзарх Йосиф" – в участъка от пасарелката (топлата връзка) до ул. "Иван Вазов". Входът към спортния център и мебелния салон ще бъде откъм ул. "Екзарх Йосиф". 

От общинската администрация увериха,  поддържат непрекъснат контакт с пожарната и полицията, уточняват от общинския пресцентър.

Първоначално пожарът пламна около 15 часа в събота, обхвана три от сградите, намиращи се в карето между улиците "Екзарх Йосиф", "Иван Вазов", "Капитан Андреев" и "Г.М. Димитров", и до вечерта ги унищожи напълно.

Пожарът се разрасна отново снощи около 22 ч. Докато пожарникарите се бореха да потушат пламъците в трите склада, пламна изненадващо четвърти, който се намира през една улица от стихията. Запали се целият покрив от близо 1000 кв.

Съществуват предположения, че пожарът е умишлен. Засега няма категорична позиция по въпроса.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст