Австрия ще отнема бежанския статут на мигранти нарушаващи закона

германия имигранти бежанци

Австрийското Министерство на вътрешните работи е подготвило нови предложения за затягане на имиграционните закони, съобщиха от ТАСС. Според новите предложения за изменения, съдилищата по наказателните дела ще получат правото да отказват статут на бежанец на мигрантите, ако те са извършили престъпления.

Според оповестени от австрийската информационна агенция предложения на Министерството на вътрешните работи, това ще даде възможност да се ускори процедурата. В бъдеще, уверени са предложителите на промените, наказателните съдилища ще могат да лишат даден бежанец да получи статут на такъв, както и да прекъснат процедурата по неговото получаване.

Сега австрийските власти вече ще имат възможността да наказват по този начин нарушаващите закона емигранти. По думите на представители на МВР, в очакване на решение за отнемане на статут на бежанец, трябва да се вземе и артикулира от съда едновременно с присъдата. "Това ще ускори процеса", допълват от ведомството.

В същото време от министерството все още не са определили, при извършването на какви  престъпления бежанците ще бъдат лишавани от статута им. Този въпрос подчертават от министерството, в случай на приемане на промените в законодателството ще трябва да се реши от министерството на правосъдието.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст