ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

В името на рекорда – Рио 2016

През последните 17 дни светът бе олимпиада. От вчера XXXI-вите олимпийски игри проведени в Рио де Жанейро са вече история. В тях представителите на 205 страни се бореха за своите медали. За своите нови рекордни постижения. На тези олимпийски игри 89 олимпийски и световни рекорда имат своите нови притежатели, своите нови стойности.

Рекордите бяха постигнати от представителите на 29 държави, в седем дисциплини – бягане, вдигане на тежести, плуване, колоездене, стрелба, технически дисциплини и гребане.

На олимпийските игри в Рио бяха подобрени общо 89 рекорда. От тях 68 бяха олимпийски, 16 световни и 5(олимпийски и световни рекорда едновременно).

Най-много рекорди бяха постигнати от атлетите на САЩ – 15 рекорда, следвани от представителите на Китай с 13 рекорда, Великобритания с 12, Русия с 5 и Австралия с 4 подобрени постижения.

Най много рекорди паднаха в плуването – цели 22, следвани от стрелбата – 19 нови рекорда. Във вдигането на тежести и колоездене, новите олимпийски и световни постижения бяха с еднакъв брой – по четиринадесет.

А ето и рекордите в отделните дисциплини:

1. Лека атлетика – бягане. Пълна доминация на представителите от от африканския континент.

 

2. ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ. Доминация на Китай и други страни от Азия.

3. ПЛУВАНЕ. Представителите на САЩ – без конкуренция.

 

4. КОЛОЕЗДЕНЕ. Европа в лицето на Великобритания надделява.

 

5. СТРЕЛБА

6. ТЕХНИЧЕСКИ ДИСЦИПЛИНИ

7. ГРЕБАНЕ

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Как ще приключат протестите на земеделските производители?

Подкаст