Окръжната прокуратура в Шумен ще задържи за срок до 72 часа мъж, който ще бъде обвинен в убийството на съжителката си

Окръжната прокуратура в Шумен ще задържи за срок до 72 часа 45-годишния Стефан С. от Шумен по обвинение за убийството на съжителката си Г.Д. – престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. 

Убийството е било извършено в периода от 12 до 21 август 2016 г. Сигнал за изчезналата жена от Варна, с която извършителят се събирал и разделял многократно, е бил подаден от близките й на 19 август 2016 г. в Шумен. 49-годишната Г.Д. е била обявена за издирване.

На 21 август 2016 г. при проверка в дома на Стефан Ст. в кв. „Гривица“ в Шумен полицейски служители открили в килер до къщата му разчленен труп и тленни останки в напреднал стадий на трупно разложение. Стефан Ст. обяснил пред служителите, че това е убитата от него Г.Д.

Работа по случая продължава с процесуално-следствени действия за идентификация на трупните останки, както и за установяване на причината за смъртта на жената. Предстои привличането на извършителя като обвиняем за убийството.

Стефан Ст. е осъждан 7 пъти за шофиране в пияно състояние и за неизпълнение на наложени мерки по Закона за защита от домашно насилие.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст