Заловиха две групи за разпространение на наркотици в “Слънчев бряг”

прокуратура

"Заловихме две групи за разпространение на наркотици на територията на Слънчев бряг. Едната беше ситуирана в Поморие, другата беше софийска наркогрупа, която живееше и осъществяваше престъпна дейност в "Слънчев бряг", заяви главният секретар на МВР Георги Костов.  "Държавата проявява непримиримост в борбата с престъпността", категорична бе Даниела Попова, шеф специализираната апелативна прокуратура, цитирана от Нова ТВ.

"След стрелбата по Митьо Очите бяха повдигнати проблеми във връзка с криминогенната обстановка в "Слънчев бряг". Цялата държава пристъпи към отсрамване на проблема, за да стане това място по-привлекателно за туристи. Помните срещите, които бяха проведени от ГДБОП. Тогава искахте информация, но ние бяхме лаконични", припомни главният секретар на МВР.

По думите му полицията започва да следи две групи – едната ситуирана в Поморие, но осъществяваща дейността си на територията на "Слънчев бряг", а другата – от София. "Първата операция беше на 22 юли срещу групата на Любо Мазния. Двама души бяха хванати в землището на Каменар в модернизирана плантация за марихуана. Единият от задържаните е знаково лице в крими средите – става въпрос за така наречения Барбарон, който е привлечен като обвиняем и за побой над ваш колега", поясни Георги Костов.

Втората група, по чиито следи тръгва полицията, е на небезивестния Иван Слънцето, приоритетно осъществявала наркоразпространение на "Какао бийч". От тази група са задържани 7 лица. "В пет от лицата са намерени наркотици от целия спектър – марихуана, амфетамини, кокаин, екстази, хероин. Зимата работят по курортите, лятото по морето. Тайни свидетели описаха ясно структурата на на групата, а член на групата потвърдиа показанията им", разказва шефът на спецапелативната прокуратура Даниел Попова.

Относно утежнената обстановка по границата ни със Сърбия и задържането на мигранти в района, Даниела Попова заяви: "Споразумението с Турция за реадмисия не е ратифицирано. 170 мигранти са ни върнати от Сърбия. Лицата, които ние сме спрели да влязат в Сърбия обаче са много повече".

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

This poll is no longer accepting votes

Смятате ли, че масовите назначения без конкурс в бордовете на държавните фирми трябва да продължават?

Подкаст