ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Борисов разпореди проверка на сделката за “царските конюшни”

Министерски съвет - Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Главния инспекторат да извърши в максимално кратък срок проверка в Областна администрация – София-град по повод извършена сделка с имот – държавна собственост (т. нар. царски конюшни). Това съобщи  правителствената информационна служба.

Сигналът за сделката дойде вчера от БСП, откъдето обявиха, че сделката за голям имот в центъра на София е извършена за дребна сума. Областният управител на София отговори, че сделката е напълно законна.

Проверката трябва да проследи спазването на Закона за държавната собственост при извършването на разпоредителната сделка от областния управител на област София-град. Тя трябва да установи също поискано ли е и получено ли е съгласие от ръководителя на ведомството, в чието управление е предоставен имотът – държавна собственост, за извършване на продажбата, каквото е изричното изискване на текст от Закона за държавната собственост.

Докладът на Главния инспекторат трябва да съдържа предложения до министър-председателя за последващи действия, се казва още в съобщението, което твърди, че до публичното изнасяне на данни за осъществената сделка, министър-председателят не е бил информиран за нея.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Кога очаквате сериозно да бъде намалена административната тежест в България?

Подкаст