ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Бъчварова: БСП неподготвени клеветят за Царските конюшни

Парламент Румяна Бъчварова

БСП пак са неподготвени и пак клеветят, заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова по повод изнесените от Корнелия Нинова данни за нарушения при продажбата на държавен имот в центъра на София (т. нар. царски конюшни).

„МВР не е получавала искане за съгласуване или за становище при тази сделка. От 2006 година ме информираха, че при всяко едно правителство са искали от областните управители, както и при нас, от дирекцията, която се занимава със собствеността, да се уреди документно собствеността на една сграда, която ние сме обявили с отпаднала необходимост. Тя се оказа паметник на културата, така че ние нямаме никаква пряка връзка с този случай”, подчерта министър Бъчварова.

По-рано премиерът Бойко Борисов разпореди на Главния инспекторат да извърши в максимално кратък срок проверка в Областна администрация – София-град по повод извършена сделка с царските конюшни. 

Проверката трябва да проследи спазването на Закона за държавната собственост при извършването на разпоредителната сделка от областния управител на област София-град. Тя трябва да установи също поискано ли е и получено ли е съгласие от ръководителя на ведомството, в чието управление е предоставен имотът – държавна собственост, за извършване на продажбата, каквото е изричното изискване на чл. 45а от ЗДС.

Докладът на Главния инспекторат трябва да съдържа предложения до министър-председателя за последващи действия.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Противоконституционна ли е мярката за отнемане на коли от пияни и дрогирани шофьори?

Подкаст