ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Радан Кънев: В момента върви разграбване на активите на КТБ

Радан Кънев

В България съществува неравенство пред закона, провалени са десетки опити за съдебна реформа, а корупцията прави хората много по-неравни от всички други механизми на капитализма. Пример е ограбването на четвъртата по големина банка в страната КТБ от кръгове на интереси по най-високите етажи на властта, които водят до далеч повече загуби за нормалния бизнес от обявените 5 млрд. лв. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев на една от неговите редовни сбирки "20 минути с Радан Кънев, 200 минути за вашите въпроси", провела се в София.

Следващият етап е вторичното разграбване, което наблюдаваме в момента, допълни лидерът на ДСБ. "Разграбването на активите на Корпоративна търговска банка с най-фрапантния пример – добиването на БТК от един бизнесмен, за който единственото, за което се чудим, е точно кой стои зад гърба му, но никой няма и най-малката илюзия, че става дума за реално разширяване на неговия бизнес. Ние се чудим отзад кой е – Пеевски, Борисов, двамата заедно, както твърди Цветан Василев, или руските служби. Не можем да знаем със сигурност, защото сламеният човек си е там на мястото – по начина, по който беше Пеевски, в момента е Спас Русев.", коментира Кънев.

Той критикува правителството за икономически ръст с 3%, на фона на двоен растеж в Румъния и на троен по показатели като предприемачество и инвестиции в малък бизнес. Според него Румъния се е впуснала в "същински реформаторски спринт", за да се отърси от асоциацията си с балканска държава пред перспективата да се формира тясно ядро от държави в Европейския съюз, от който неминуемо ще отпаднат точно източните страни и тези на опашката като България.

За предстоящите президентски избори Кънев бе попитан дали би подкрепил кандидата на ГЕРБ на втори тур и дали границите на България са застрашени. Той отговори, че кандидатът на Реформаторския блок Трайчо Трайков е най-силното име в надпреварата и на втори тур ще подкрепи него, а не някой друг.

Няма две мнения по въпроса, че Европа не може да приеме неограничен брой бежанци и единствената разумна политика ще е да се работи с ЕС , а не с Анкара за защита на външната граница. Освен това рисковете за страната ни са се увеличили след събитията в Турция и е редно да се затегнат усилията на българските разузнавателни и контраразузнавателни служби, смята още Кънев.

Според него премиерът Борисов има "голямото предимство, че защитава всички позиции едновременно в зависимост къде отиде". "Която и позиция да надделее, тя ще бъде нашата. Той е способен в понеделник да каже, че такова чудо като европейска солидарност няма и той ще реши въпросът сам с Ердоган. На следващия ден да отиде при Ердоган и да изложи на пресконференция всички турски искания, а след това да каже, че е постигнал огромен успех. На следващия ден да отиде при Меркел и да се сети отново за солидарността, за да моли за защита на външните граници", посочи Радан Кънев.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още от категорията..

Последни новини

Ще потърсите ли правата си, ако Ви измамят като потребител?

Подкаст