ВХОД / РЕГИСТРАЦИЯ

Клинтън води на Тръмп с 4 на сто

тръмп клинтън

Кандидатката на демократите на президентските избори в САЩ през ноември Хилари Клинтън води с 4 процента пред своя републикански съперник Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

Последното проучване на института Ипсос, проведено за агенцията, показва, че разболяването на Клинтън от пневмония изглежда не е намалило подкрепата за нея.

Според анкетата, проведена в периода 9-15 септември, 42 на сто от хората, които вероятно ще гласуват, подкрепят кандидатката на демократите, а 38 процента – републиканския й опонент.

Клинтън, която води в проучванията на Ипсос почти без прекъсване, откакто двамата с Тръмп бяха официално номинирани от двете водещи партии в САЩ през юли, отново е възстановила тази седмица преднината си, която бе заличена в края на август.

Изборен анализ на Ипсос/Ройтерс обаче показва, че надпреварата е станала по-оспорвана през последните седмици. Ако изборите бяха днес, шансовете за победа на Клинтън са оценени на 60 процента. За сравнение миналата седмица те бяха 83 на сто.

Една от причините е, че днес Тръмп би спечелил в ключовия щат Флорида.

Клинтън и Тръмп са единствените кандидати, допуснати до първите телевизионни дебати в надпреварата за Белия дом, предаде Франс прес, като се позова на независимата комисия, която организира дебатите. Критерият са проучвания на общественото мнение.

Останалите два дебата ще се състоят на 9 и 19 октомври. Ще бъде обявено по-нататък кои претенденти имат право да участват в тях.
 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp

Още от категорията..

Последни новини

Смятате ли, че избори 2 в 1 са добра алтернатива за страната?

Подкаст